Instytut Nauk o Żywności Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Instytut Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie jest jednostką naukową prowadzącą badania w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, w tym z zakresu chemii i technologii przetwórstwa mleka.
Nowoczesne centra badawcze, pracownie i laboratoria, jakimi dysponuje uczelnia oraz obecność wybitnych ekspertów, pozwalają na kształcenie i prowadzenie badań naukowych na światowym poziomie oraz transfer wyników do gospodarki, co ma wpływ na innowacyjność i postęp m.in. w rolnictwie, gospodarce żywnościowej czy medycynie i przyczynia się do wzrostu znaczenia polskiej nauki w świecie.
Szkoła jest prężnym ośrodkiem akademickim, cieszącym się uznaniem i niesłabnącym zainteresowaniem młodzieży i kadry dydaktycznej w kraju i za granicą, cenionym za dbałość o jakość kształcenia, wierność najlepszym tradycjom uniwersyteckim, otwartość na zmiany oraz dynamiczny rozwój.
